CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

reede, 29. mai 2009

Caesari salat a´la Nils

Kuna tahtsin katsetada midagi huvitavamat ja uut, siis alustasin kaalikast.

Küpsetasin kaalikakuubikud, kaane all, võis koos salveiga. Pööran tähelepanu, et võis küpsetamisel ei tohiks temperatuur olla liiga kõrge (või läheb kõrbema) ja kaalikas võiks jääda seest veidi tooremaks (muidu saab kuubikust plödi). Korjasin seejärel kaalika potist köögipaberile jahtuma ja üleliigset rasva maha valguma.  Kaalikavõi jätsin alles.

Seejärel valmistasin Caesari kastme. Retsept selline umbes:

  • 2 poolpehmeks keedetud kanamuna (kastrulis külma vette ja 12 min tulel , siis on valmis)
  • umb pool purki Helmansi majoneesi
  • 4 anšoovisefileed
  • peotäis riivitud parmesani (mida õhulisem ja peenem riivjuust tuleb seda mahedam ja õhulisem ka kaste)
  • poole sidruni mahl
  • mulle meeldib teravus, sestap ka 1 tl Piemento sauce`i
  • paar tilka Heinz`i Worcestershire sauce`i
  • ja see kaalika küpsetamisest alles jäänud või (salvei lehed võtsin välja loomulikult)
  • pisut musta pipart
  • soola ei tilkagi (vajalik soolasus tuleb ašoovisest ja parmesanist)
  • pisut suhkrut (happesuse tasakaalustamiseks kui tundub hapu)
  • pisut kuivatatud tilli 
  • paar tilka metsapähkliõli ( toob hurmavalt välja kaalikamaitse ja lisab mõnusa või-pähklinüansi)

Kõik koostisosad sodiks lasta koinbainis kuni ühtlane ja kreemjas püree. Kui konsistents liig paks, siis pisut keedetud jahedat vett teeb imesi.

Kui kaste valmis, pole enam suuremat võimlemist. Massiks kasutasin rooma salati asemel jääkapsast (minu arvates imeliselt värske, krõbe, kerge ja maitsev). Kapsas kuubikuks, kaste peale, lisasin ka paar krabipulka ja kaalikakuubikud. 

Kõige peale mõned ürtidega küpsetatud krutoonid (krõbedad saiakuubikud).

Ja nii ma tegingi!

Mulle ja perele meeldis ja mõmmik hakkas ka õnnest nutma!

;D

0 kommentaari: